Friss hírek

2007.10.24. 12:02

Magyar filmesek versenyben Svédországtól Brazíliáig

<p>Október végén a Buharov fivérek (Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor), Szirmai Márton, Nagy Dénes és Zsigmond Dezső egy-egy alkotása verseng rangos nemzetközi filmfesztiválokon Uppsalától Sao Paolóig - tudatta a Független Hírügynökséggel a Magyar Filmunió.</p>

Svédország nemzetközi rövidfilm versenyén, az uppsalai fesztiválon mutatják be a két magyar független filmes Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor, művésznevükön Buharov fivérek: Egyvezérszarvas című alkotását. A magyar kísérleti film az uppsalai fődíjért verseng.

Szirmai Márton Szalontüdő című munkája, a zágrábi és a spanyolországi valladolidi filmfesztivál versenyprogramjába is meghívást kapott. Brazília nemzetközi filmes seregszemléjén Sao Paolóban a legfiatalabb generációt Nagy Dénes képviseli Együtt című vizsgafilmjével.

Zsigmond Dezső új munkája, az Élik az életüket a csehországi jihlavai dokumentumfilm szemlére kapott meghívást. Zsigmond Dezsőt már kétszer is díjazták a jihlavai fesztiválon: 2004-ben Aranykalyiba című alkotása elismerő oklevelet, 2005-ben a Csigavár fődíjat nyert a közép-európai szerzői dokumentumfilmek szemléjén.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!