Batyus farsang volt Biharpüspökiben

Batyus farsang volt Biharpüspökiben
Nagyvárad- Szombat éjjel az RMDSZ biharpüspöki szervezete batyus farsangi bált rendezett a Bocskai István Közösségi Házban. Fellépett a Bohém Band két tagja, valamint Kiss Géza. Tombola is volt.

 

 

Szűknek bizonyult a résztvevők számára a Bocskai István Közösségi Ház nagyterme, így a szervezőknek a kisebb helyiségeket is meg kellett nyitniuk azon a szombat éjjeli farsangi mulatságon, melyet a biharpüspöki RMDSZ rendezett. Néhány fős „kontingenssel” a várad-őssi RMDSZ is képviseltette magát, és a házigazda Pásztor Sándor városi tanácsoson kívül Sárközi Zoltán és Szabó József önkormányzati képviselőkkel is összefutottunk. A zenei aláfestésről szokás szerint a Szigligeti Színház néhány tagjából verbuválódott Bohém Band gondoskodott- ezúttal Kiss Csaba és Molnár Júlia volt jelen, akikhez a szintetizátoron játszó Kiss Géza csatlakozott, aki szintén nagy tapasztalattal rendelkezik a szórakoztatás műfajában.

Természetesen lassú és gyors könnyűzenei számok, magyar és cigány nóták, valamint operettslágerek egyaránt felcsendültek, nagy sikert aratva a jelenlevők körében. A fergeteges hangulatra jellemző, hogy egy adott pillanatban- körülbelül éjfél körül-, amikor az előadóművészek épp a vacsorájukat fogyasztották egy másik teremben, néhány jó hangú bálozó magához ragadta a kezdeményezést, illetve bocsánat, a mikrofont és saját performansszal rukkolt elő. A különös szerenádba a néhány perc múlva visszaérkező Kiss Géza és Molnár Júlia is bekapcsolódott, így különös egyveleg bontakozott ki.

 

Tombola

 

A táncolást, éneklést két alkalommal is tombolasorsolás szakította félbe, főleg a gyermekek tanúsítottak nagy érdeklődést a történtek iránt, akik örömmel működtek közre a szelvények kihúzásánál. A dobozt Timár Enikő tartotta, a kisorsolt számot Pásztor Sándor olvasta fel, a nyereményeket pedig Féth Irénke és Gulyás Barna biharpüspöki, illetve várad-őssi RMDSZ-elnökök mutatták fel, így egyfajta kalákában zajlott a ceremónia. A jó hangulatú buli a hajnali órákban ért véget.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,