Batyus buli volt Várad-Őssiben

Batyus buli volt Várad-Őssiben
Nagyvárad- Szombat este az RMDSZ várad-őssi szervezete ünnepséget rendezett a székházában, melyen a hölgyeket is köszöntötték a múlt heti nőnap apropóján. Tombolasorsolás is volt és élőzene szólt.

 

 

Az elmúlt hétvégén batyus bulit rendezett a székhelyén az RMDSZ nagyvárad-őssi szervezete, melyen a jelenlevők elsősorban a hölgyeket tüntették ki figyelmükkel, tekintettel arra, hogy nemrég ünnepelték a Partiumban is a nemzetközi nőnapot. Gulyás Barna elnök koordonálásában ez volt az első nagyobb szabású rendezvény, amióta február közepén megválasztották a körzeti RMDSZ új vezetőjének. Mivel néhány nap múlva az 1848-as forradalom és szabadságharc 164. évfordulójáról is megemlékezünk, az érkezők nem csupán kedves fogadtatásban részesültek, hanem egy-egy kokárdát is kaptak ajándékba.

A megfelelő hangulatról Kiss Géza és Kiss Lívia gondoskodtak, akiknek köszönhetően élőzenére rophatták a táncot mindazok, akik úgy döntöttek, hogy az asztaloknál zajló tereferéjüket egy kis mozgással szakítják félbe.

 

Élőzene és tánc

 

A szervezők ezen kívül egyéb meglepetésekkel is szolgáltak: két tehetséges fiatal, Lunguy Angéla (ének) és Tóth Gábor (gitár) magyar könnyűzenei slágereknek az éneklésével kápráztatták el hallgatóságukat, majd a várad-őssi Ifjúsági Ház Favorite Dance elnevezésű tánccsoportjának két párja lépett fel: Larisa Stoia és Adrian Ţibişcă, illetve Adriana Pintea és Andrei Ivancov előbb a Rózsaszínű Párduc című rajzfilm zenéjére adtak elő latin táncokat, majd standard táncok következtek, Miki egérnek és barátnőjének, Minnie-nek a főszereplésével. A gyermekek felkészítéséért Ursu Edithet és Ursu Andradét illeti köszönetet.

A rövid, de színvonalas produkciók után hajnalig folytatódott a buli, többek közt az elmaradhatatlan vonatozással, a táncolást azonban többször is a tomboláknak a kisorsolása szakította félbe melyet, talán mondanunk sem kell örömmel vett tudomásul a több tucatnyi résztvevő.

 

Ciucur Losonczi Antonius