Basescu: Romániának egyáltalán nem kellene menekültet befogadnia

Basescu: Romániának egyáltalán nem kellene menekültet befogadnia
Traian Basescu volt román elnök szerint Romániának egyáltalán nem kellene menekülteket befogadnia.

Traian Basescunak a román közszolgálati televízió hétfő esti műsorában elmondott véleményét az Agerpres hírügynökség idézte. A volt államfő kijelentette: Románia hibázik, ha jövő héten nem módosítja álláspontját, és nem mondja azt, hogy nem fogad be menekülteket.
“A befogadás csakis önkéntes alapon működhet. Aki akar, fogadjon be, aki idehívta őket, az fogadja is be. És itt megvan Merkel asszonynak a felelőssége, mert az a bejelentése, hogy jöjjenek a szíriai menekültek Németországba, katasztrofális következményekkel járt” – idézte a hírügynökség Basescut. A politikus úgy vélte, hogy a kvótarendszer azért rossz, mert ösztönzi a migrációt.
A volt államfő csapdának nevezte azt a törekvést, hogy Románia ne kerüljön Magyarországgal egy csoportba. “Nem Magyarországra, hanem Romániára figyelek, és nem érdekel, hogy propagandacélokkal valaki engem is egybe csomagol Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával. Én tudom a nemzeti érdeket” – fogalmazott a volt elnök. Azt is hozzátette, hogy az Európai Unióban jelenleg 23 millió munkanélküli van, és elsősorban nekik kell munkahelyet biztosítani, nem pedig a bevándorlóknak.
Traian Basescu úgy vélekedett, hogy a menekültek kérdését az EU határain kívül kell rendezni. “Mindenáron be kell fejezni a háborút Szíriában, meg kell szüntetni az instabilitást Líbiában, ellenőrzés alá kell vonni az iraki állapotokat, és jobban kell ellenőrizni az afganisztániakat” – javasolta a volt román államfő.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .