Băsescu: a Népi Mozgalom Párt aláírásokkal fog hozzájárulni a bizalmatlansági indítványhoz

Băsescu: a Népi Mozgalom Párt aláírásokkal fog hozzájárulni a bizalmatlansági indítványhoz
A Népi Mozgalom Párt parlamenti képviselői nincsenek a Nemzeti Liberális Párt ‘utánfutójában’, de aláírásukkal támogatni fogják a liberálisok által előterjesztett bizalmatlansági indítványt – jelentette ki szerdán Traian Băsescu.

“Szeretném világosan leszögezni: nem vagyunk a PNL utánfutójában, de a PMP aláírásokkal fog hozzájárulni a bizalmatlansági indítványhoz’ – mondta a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, hozzátéve, hogy ő maga is alá fogja írni a dokumentumot.

Băsescu ugyanakkor kifejtette, a hivatali visszaélés meghatározását újra kell fogalmazni a Btk.-ban az Alkotmánybíróság előírásainak megfelelően, éspedig úgy, hogy ‘a hivatali visszaélést szándékos törvényszegésként kell meghatározni’.

Átadja a stafétát

Traian Băsescu amúgy szintén szerdán bejelentette: lezárult politikai küldetése a PMP élén, átadja a stafétát.

”Őszintén úgy gondolom, hogy sikerült elérnem politikai célomat, éspedig, hogy új pártot hozzak létre; lezárul politikai küldetésem a Népi Mozgalom Párt élén. 2014-ben a Népi Mozgalom Pártnak sikerült bekerülnie az Európai Parlamentbe. A 2016-os parlamenti választásokon a PMP-nek sikerült bejutnia Románia parlamentjébe. A pártnak egészséges csontozata van, amelyre az új politikusnemzedék erős pártot tud felépíteni. Én úgy ítélem meg, hogy ma, a parlamenti ülésszak kezdetével lezártam a PMP élén betöltött elnöki tisztségemet, és rögtön meg is teszem az első lépéseket, hogy átadjam a stafétát azoknak, akik átveszik a felelősséget a párt továbbfejlesztéséért’ – írta a volt államfő szerdán a Facebook-oldalára.

www.agerpres.ro