Băsescu: a ‘nehéz örökséget’ hozza fel a PSD kifogásként, amiért nem tudja teljesíteni kampánybeli ígéreteit

Băsescu: a ‘nehéz örökséget’ hozza fel a PSD kifogásként, amiért nem tudja teljesíteni kampánybeli ígéreteit
A szociáldemokraták rájöttek, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő költségvetési forrás ahhoz, hogy betarthassák a kampányban tett ígéreteiket, és megpróbálják az előző kormány által hagyott “nehéz örökségre” fogni mindezt – véli a Népi Mozgalom Párt elnöke.

“A mindenhez értő Dragnea rájött, hogy nem kevesebb mint 10-14 milliárd lej hiányzik a 2016. decemberi költségvetésből. És mivel ő az igazságszolgáltatáshoz is ért, megtalálta és megnevezte a vétkeseket is: Cioloş kormányfőt, Anca Dragu pénzügyminisztert, az Adótanács elnökét, az európai alapok miniszterét, az adóhatóság vezetőjét és nem utolsósorban Iohannis elnököt. Valójában azonban az történik, hogy miután átvették a kormányzást, a szociáldemokraták rájöttek, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő költségvetési forrás ahhoz, hogy teljesítsék a kampányban tett hazug ígéreteiket. És persze hogy a legjobb kifogás a ‘nehéz örökség’. Ha ezt a ‘nehéz örökséget’ megtoldjuk még egy parlamenti vizsgálóbizottsággal, rögtön meg tudjuk indokolni, miért van szükség néhány új adó és illeték bevezetésére” – írja Băsescu hétfői Facebook-bejegyzésében.

A volt államfő hozzáteszi, a közeljövőben várhatóan eltörli a kormány az egységes adókulcsot.

“Készüljünk fel arra, hogy búcsút kell vennünk az egységes adókulcstól. A lavina elindult. Kezdték a nagy fizetésekkel, következnek a cégek, a tulajdonok, majd – miért is ne? – a levegőt is megadóztatják. Erről elfelejtett említést tenni Dragnea a kampányban” – áll még a PMP elnökének bejegyzésében.

www.agerpres.ro