Barátságosan fociztak, együtt nótáztak

Barátságosan fociztak, együtt nótáztak
Bihar megye – A szó szoros értelmében barátságos volt a Szentjobb és Bályok csapatai által az elmúlt vasárnap vívott labdarúgó mérkőzés, és az azt követő vendéglátás.

Az ötletgazda és egyben főszervező a bályoki alpolgármester, Daróczi Mihály és egy ifjú községi tanácsos, Bódizs Levente voltak. Természetesen ezuttal is mögöttük állt egy jól szervezett csapat, akik arról gondoskodtak, hogy a vendégek ne távozzanak búskomoran és korgó gyomorral. Ebben nagy szerepe volt Pongor Magdolnának és lelkes csapatának, kik rendkívül ízletes bográcsgulyást főztek. A 120 személyre terített ünnepi asztalnál szinte minden terítéknek lett gazdája. A szentjobbiak Zatykó István polgármester vezetésével érkeztek.

Elkísérte őket Papp József veterán focista, akit a helyi “öreg fiúk” régi ismerősként köszöntöttek. A mérkőzést a helybeliek nyerték, ám ez nem keseritette el a szentjobbiakat. Cserébe a kapott gólokért fergeteges nótadélutánnal lepték meg a bályokiakat. Midkét községi elöljáró felszólalt. Előbb Daróczi Mihály köszöntötte a vendégeket, majd Zatykó István köszönte meg a meghívást és a vendéglátást. A szentjobbiak azzal az igérettel távoztak, hogy rövidesen “visszavágnak”.

Jónás Sándor