Barna arra kéri az államfőt, hogy vegyen részt egy új uniós biztosjelölt kinevezésében

Barna arra kéri az államfőt, hogy vegyen részt egy új uniós biztosjelölt kinevezésében
Románia ismét Európa fekete bárányává vált azáltal, hogy Viorica Dăncilă kormányfő makacsul ragaszkodott Rovana Plumb uniós biztosi jelöléséhez – írta Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke a Facebookra, miután csütörtökön az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) összeférhetetlenség miatt elutasította Rovana Plumb jelölését a közlekedési portfólióért felelős európai biztosi tisztségre.

‘Hívja fel Rovana Plumbot, hogy sürgősen utazzon haza. Ön nem képes tovább látni az önhöz lojális emberek gyűrűjén, de már joga sincs egy újabb nevesítéshez, mert akármit is szeretne, én most szólok, hogy a bizalmatlansági indítvány célba fog érni’ – üzente Dan Barna a közösségi hálón a miniszterelnöknek.

Az USR vezetője ugyanakkor Iohannis elnökhöz fordult azzal a kéréssel, hogy vállaljon szerepet egy új, Romániát képviselő biztosjelölt nevesítésében. ‘Nem engedhetjük, hogy Viorica Dăncilă egyik hibát a másik után kövesse el, mert választási kampányban vagyunk’ – vélekedik Barna, aki szerint olyan uniós biztosra van szüksége az országnak, aki becsületes, hozzáértő, és akivel Románia és az Európai Bizottság egyaránt nyer. ‘Románia hírneve forog kockán’ – tette hozzá az USR elnöke.

www.agerpres.ro