Barkács–szakkör

Barkács–szakkör
Szatmár megye – Ebben a tanévben is folytatódik a stuttgarti székhelyű Külkapcsolatok Intézete (ifa) és a Szatmári Német Demokrata Fórum munkatársai által kisiskolások részére rendezett barkács szakkör.

Ebben a tanévben is folytatódik a stuttgarti székhelyű Külkapcsolatok Intézete (ifa) és a Szatmári Német Demokrata Fórum munkatársai által kisiskolások részére rendezett barkács szakkör. A szervezők szombat délelőttönként, azaz november 17–én, december 1–én és 15–én várják a tanulókat a Vasile Lucaciu utca 9. szám alatt található Sváb Házban.

Tanítók és tanárok irányításával a kisdiákoknak alkalmuk lesz különböző dísz– és ajándéktárgyakat készíteni, német nyelvű meséket olvasni és közösen énekelnek majd. A szombat délelőtti foglalkozások hasznos időtöltésnek ígérkeznek, mert az I.–IV. osztályos diákok kipróbálhatják kézügyességüket, fantáziájukat, kreativitásukat ugyanakkor gyakorolhatják a német nyelvet is. A foglalkozásokon való részvételi díj 2 RON — tudtuk meg Andrea Holtzberger szervezőtől.