Barátságos meccset játszik a magyar és román válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott Győrben az orosz nemzeti együttest fogadja, míg a Románia – Izrael felkészülési mérkőzést Temesváron rendezik szerda este. Utóbbi meccset a TVR 1 közvetíti.

Tudatosan választott nehéz ellenfeleket a felkészülési időszakra, s az Európa-bajnoki selejtezőben a csoport második helyét szeretné megszerezni csapatával Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A holland szakember a szerdai magyar-orosz barátságos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a sérüléssel bajlódó Dzsudzsák Balázs biztosan nem játszhat szerdán Győrben.  A kapitány hozzátette: tudja, hogy a kitűzött cél miatt támadhatóvá válik, de semmiképpen nem lenne elégedett a harmadik vagy a negyedik hellyel. „Akaraterőben és mentális felkészültségben mindenképpen fejlődniük kell a játékosoknak, mert a technikai tudás megvan ahhoz, hogy sikeresen vívjuk meg az Eb-selejtezőket” – mondta. Az ellenfelekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a svéd, a finn és a magyar együttes között nincs nagy különbség, az öt rivális közül pedig a hollandok a legerősebbek.
A román válogatott Temesváron Izrael ellen játszik. Răzvan Lucescu szövetségi kapitány legénysége egyébként új mezben mutatkozik be. Az Európa–bajnok spanyolok mezéhez hasonló piros árnyalatú felsőket viselik majd a „trikolór”–ok az Eb–selejtezők hazai meccsein, amely – reményük szerint – szerencsét hoz. „Fontos hogy megnyerjük a szerdai meccset még akkor is, ha az csak egy barátságos találkozó – mondta újságíróknak Dorin Goian, a nemzeti együttes védelmének egyik alappillére. Az eredmény fontos a csapat moráljának” – folytatta a Palermo idegenlégiósa.
Az erdélyi nézők közül kevesen láthatják a magyar-orosz mérkőzést, mivel a magyar szövetség a Sport Televízióval kötött szerződése nyomán a Sport 1 és a Sport 2 csatornák közvetítik a Koeman–csapat összes meccsét. A szerdai, 19.30 órakor kezdődő meccset a Sport 1 közvetíti.
A temesvári találkozót 20.40 órától a TVR 1 közvetíti.