Bárány van, hentes nincs

Bárány van, hentes nincs
A Nagyváradi Közterület-fenntartó Vállalat március 24–26. között báránypiacot, vágóhidat működtet az Őssi piacon. Első nap közel száz bárányt kínáltak eladásra, de egy hentes sem volt.


A bárányvásár első napján reggel hétkor már érkeztek a tenyésztők, délelőtt 11 óráig négy jármű volt már az Őssi piacon és összesen 80-100 bárányt kínáltak eladásra, csakhogy a vágóhidat nem nyitották meg, mivel nem érkezett egy hentes sem, akik feldolgozhatták volna a húst. Hentes nélkül pedig a tenyésztők sem engedhették ki az állatokat a járművekből. A helyszínen levő bárány árusok elmondták, hogy vásárló is lett volna, több mint tíz vásárlót vesztettek el délelőtt, reményüket fejezték ki, hogy ma és szombaton már lesz hentes is a vágóhídon. A bárányhús kilója egyébként 15 lejbe kerül.

Nyitva tartás

A báránypiac az alábbiak szerint tart nyitva: pénteken 9–17 óra között, március 26-án, szombaton 9–13 óra között. A bárányárusok 10 lej/állat napi díjat kell fizessenek, a hentesek pedig fejenként 63 lejes napi díjat. A bőrárusok 265 lej/nap díjat kell kifizessenek. A henteseknek kötelezően kell legyen: sapkájuk, köpenyük, két rend kés, kötény és naprakészek kell legyenek az egészségügyi vizsgálatokkal. A bárányárusoknak ott kell legyen a termelői/tenyésztői bizonyítvány és a bőrárusoknak a cégnyilvántartói szám (CUI) másolata. További információ: 0733/110.035 vagy a 0771/236.367-es telefonszámon.