Bankrablás repülőgépen

Közel kétmillió dolláros bankrablást sikerült megakadályozni Pápua Új-Guineában, közölte a helyi rendőrség kedden. A rablók egy pénzszállító repülőgépet térítettek el hétfőn. Az öt tettes közül ketten biztonsági őrként kisérték a szállítmányt. A gép ausztrál pilótái sértetlenül megúszták a kalandot.

A repülőgép hétfőn reggel szállt fel a fővárosból, és nem sokkal az indulás után a biztonsági őrök fegyvert rántottak, és egy közeli repülőtérre irányították a pilótákat. A repülőtéren hárman várták a gépet, kipakolták a három golyóálló ládában szállított pénzt, majd a pilótákat megkötözve elmenekültek a helyszínről.

A rendőrséget a légiirányítás értesítette, miután észrevették, hogy a gép eltért a kijelölt útvonaltól, és vészjelzés is érkezett gépeltérítésről. Több mint száz rendőr vett részt a bankrablók utáni hajszában, és sikerült is elfogniuk kettőjüket, köztük a rablás kitervelésével gyanúsított férfit is. Az egyik bűnözőt a hajsza közben lelőtték, két menekülésben lévő társukat továbbra is keresik. A pénzt sikerült visszaszerezni.