Bályoki gyerekek nagyváradi kalandjai

Bályoki gyerekek nagyváradi kalandjai
Bihar megye – Élményekben gazdag hétvégét töltött nemrégiban Nagyváradon 12 bályoki gyerek, négy szülő és Seres Erzsébet pedagógus társaságában. A Vár udvarán a Matyi Műhely igazgatója, Meleg Attila várta őket.

A vár történetáről Meleg Attila tartott előadást a vendégeknek a bábszínházban, ahol ezt követően Farkas Zita és Murányi Krisztina bábszínészek az első osztályosokat a bábozás művészetére oktatta. Ügyességi vetélkedő következett, majd várséta, melynek során megtekintették a vártemplomot, a művészeti főiskola kiállítását. A gyerekek megcsodálták a sokszínű kaktuszkiállítást, lesétáltak a pincébe, majd fel a keleti szárnyra. A Matyi stúdióba visszatérőket finom tea várta, hogy elfogyasztása után a gyerekek lerajzolják mindazt, amit addig láttak. A várlátogatást Meleg Attila díjkiosztással zárta: a kisdiákok plüssállatokat, kifestő könyveket, édességet kaptak.

Állatkert, játszótér

A vársétát állatkerti séta követte. A bályoki gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték a majmot, az oroszlánt, a lámákat, farkasokat, pónikat, illetve a madárvilág képviselőit. Játék következett, melynek során előbb rácsodálkoztak a Gyermekvárosra, majd elmerülve a játék izgalmas világában, egyik játszótérről a másikra szaladgáltak. A nyüzsgés után jól esett falatozni a nagyhírü gyorsétteremben, ahol a menü mellé a fiúk és a lányok ajándékot is kaptak. Fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva tértek haza este a kirándulók. Köszönet érte Meleg Attilának és munkatársainak, és a bályoki iskola szülőbizottságának.