Ballagás Érmihályfalván

Ballagás Érmihályfalván
Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban négy osztály ballagását tartották meg pénteken délelőtt. Jutalmazták a kiemelkedő eredményeket felmutató diákokat.

Ahogyan az lenni szokott, az “utolsó csengőszó” hangjára vonult végig az iskola folyosóit, termein idén a XII. A. (osztályfőnök Körmendi Gyula), a XII. B. (Varga Mihály), a XII.C. (Szilágyi József) és a XII. E. (Hegyesi Judit, távollétében Boda Brigitta helyettesítette). Miután az udvaron felsorakoztak a végzősök, elsőként Zeffer Tímea igazgatónő mondott ünnepi beszédet. Ebben köszönetet mondott kollégáinak munkájukért, a szülőknek az együttműködésért és az iskola iránti bizalomért. A diákoknak a közelgő érettségire tekintettel jótanácsot adott: ne essenek pánikba, koncentráljanak, hiszen valamennyien jó képességűek, azonban azt is tudni kell, hogy csodák nincsenek… Dr.Derşidan Ştefania aligazgatónő nem lehetett jelen, üzenetét, melyben a végzősöknek sok sikert kívánt, az igazgatónő olvasta fel.

Lufik az ég felé

Nyakó József polgármester egyebek mellett megköszönte azoknak a pedagógusoknak a munkát, akik révén az iskola különböző pályázatokban, projektekben vesz részt, így öregbítve nemzetközi szinten is nem csak a tanintézmény, de a város hírnevét is. Csatlakozott a jókívánságok sorához Radu Silaghi rendőrparancsnok, majd Balázs Dénes református, Bogdán István római katolikus és Popa Marius ortodox lelkészek kértek áldást diákokra, tanáraikra. A 43 éves tanári pálya végén nyugdíjba vonuló Flore Dronca korábbi igazgatót köszöntötték, majd a legjobb tanulmányi átlagért (9,80) a XII. C. diákja, Tarpai Beatrix kapott elismerést. Díjazták a megyei, országos és nemzetközi szintű tantárgyversenyeken részt vett diákokat, búcsú- és búcsúztató beszédeket mondtak a XII. és XI. osztályok képviselői, a végzősök átadták az iskola jelképes kulcsát a következő generációnak, majd az ég felé repülhettek a színes lufik, a hozzátartozók, barátok pedig köszönthették a “véndiákokat”.

Rencz Csaba