Balkániak a világ legszebb alfelei

Balkániak a világ legszebb alfelei
A Balkánról, Bulgáriából illetve Romániából érkezett az a lány és az a fiú, akik elnyerték a maguk kategóriájában „a világ legszebb ülepe” díjat.

A Sloggi fehérneműcég által három hónappal ezelőtt, 29 országban meghirdetett verseny szerda esti berlini gáláján az első díjat a 19 éves bolgár Krisztina Dimitrova és a 24 esztendős román Andrei Andrei vehette át. A dicsőség mellett fejenként 10 ezer euróval gazdagodtak, manökenszerződést kaptak a divatmárka nemzetközi reklámkampányához, valamint egy évre szóló „hátsó-biztosítást”, amelyet plasztikai műtétet igénylő balesetekre kötöttek.

Összesen 45 nő és férfi jutott be a verseny döntőjébe. A hét tagú zsűriben divatszakemberek mellett egy koreográfus és egy pszichológus is helyet kapott. Ez utóbbi azzal kvalifikálta magát a bírálóbizottsága, hogy hajdan tudományos kutatást végzett a „tökéletes fenék” témájában.

 

Internetes szavazás

A finálét internetes szavazás előzte meg: ezen döntötték el, hogy az egyes országokban ki az a 10 nő és 10 férfi, aki alfelével méltón képviselheti hazáját. A vetélkedő sikerét jelzi, hogy 15 ezer jelölt jelentkezett a Sloggi felhívására, és fotóikra 130 ezren kattintottak rá, pedig csak feszes nadrágba vagy alsóneműbe bújtatott látványosságok kerülhettek fel a portálra, meztelen „b-oldalt”, ahogy a La Repubblica című olasz lap nevezte, nem fogadtak el a szervezők. A házigazda Németország jelöltjei már az első fordulóban kiestek a világversenyből.