Balkán-bajnoki ezüst

Cornelia Deiac
Cornelia Deiac
Cornelia Deiac, a Nagyváradi Egyetem Sportklub távolugrója ezüstérmet szerzett a múlt hét végén Törökországban megrendezett atlétikai Balkán-bajnokságon.

 

 

Jól szerepeltek a román atléták a felnőtt versenyzők számára Isztambulban rendezett fedett pályás Balkán-bajnokságon: két arany-, hét ezüst és hat bronzérem került a tarsolyukba. A váradi távolugró hölgy, Cornelia Deiac a rangos versengés második helyén végzett 6,22 m ugrással, ami 0,45 m-el rövidebb, mint a bukaresti Grand-prix megmérettetésen elért, Bihar megyei csúcsot jelentő teljesítménye.

 

Ezzel a rekordot jelentő ugrással különben jogot szerzett az idén márciusban szintén Isztambulban rendezendő fedettpályás világbajnokságon való részvételre.

 

 

 

Következik az olimpia?

 

 

 

Cornelia Deiac azon kevés váradi sportoló közé tartozik, akiknek van esélye indulni Londonban az idei Nyári Olimpiai Játékok küzdelmein. A Balkán-bajnokságon egészségügyi gondjai voltak az Egyetem Sportklub atlétájának, és egyetlen ugrással lett ezüstérmes, s ha tovább folytathatta volna, aranyérmet szerez – mondta edzője, Virgil Preda. Ahhoz, hogy részt vegyen az olimpián, addig meg kell-kellene ugrania a 6,75 m szintet, s ez nem jelenthet számára különösen nagy gondot, ha egészsége megengedi!

 Szántó Sándor