Balesetek és tolvajlások

Bihar megye – A megyei rendőrség hétfői sajtóközleményéből néhány érdekes eset az alábbiakban.

Szabálytalanul. A váradi 30 éves P. M. V. egy Ford Focus személygépkocsival egy szabálytalanul átkelő gyalogost gázolt el szombat reggel fél tíz tájban a 76-os országúton, Szentmártonban. A helyi 89 éves bácsi, M. F. amellett, hogy nem a zebrán próbált meg átjutni az út túloldalára, még óvatlan is volt, s nem nézett szét alaposan, mielőtt elindult. Súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben, kórházba vitték.

Fának hajtott. Vasárnap reggel negyed kilenc tájban a 709/A jelzésű megyei út belényesújlaki szakaszán a menetiránya szerinti bal oldalon fának hajtott francia rendszámú Ford Mondeójával a vaskohsziklási 30 éves P. A. N. A férfi túl gyorsan hajtott a csúszós úton, s egy rendkívül veszélyes kanyarban elvesztette uralmát a jármű fölött. Az autó 59 éves utasát kórházba vitték sérüléseivel.

Ütközés. Megállás nélkül hajtott ki egy váradi, Nuf[rul negyedbeli bevásárlóközpont parkolójából bukaresti rendszámú BMW-jével a 33 éves N. C. F. vasárnap este fél nyolc tájban, s összeütközött a 22 éves szentandrási A. F. által kormányzott, szabályosan közlekedő Dacia Logannal. Az abban utazó 18 éves lányt kórházba szállították sérüléseivel.

Rongálás. A nagyváradi 43 éves D. F. C. ellen rongálás jogcímén indult rendőrségi vizsgálat, miután felmerült a gyanú, hogy három parkoló autónak törte le a visszapillantó tükrét vasárnapra virradólag.

Lopás. A mihályfalvi rendőrségen ismeretlen személyek ellen tett feljelentést egy helyi lakos, miután 3 ezer lej összértékű javak tűntek el az otthonából. Egy helyi 19 és egy 22 éves fiatalra terelődött a gyanú, a lopott holmi egy részét meg is találták náluk. Az ügyben eljárás indult. Egy biharvajdai 18 éves fiatalembert is betöréses lopással gyanúsítanak, melyet egy biharrósai személy kárára követtek el, s melynek során 200 lejnyi holmi tűnt el.