ERDON Helyi hírek

2011.06.22. 13:11

Véget ért a felmérő

<p>Bihar megye - Rendben zajlott Bihar megyében az országos felmérő szerdai, utolsó próbája is, melynek során matematikából vizsgáztak a diákok.</p>

 

Fennakadások nem voltak, nem is zártak ki senkit, tájékoztatta oldalunkat Ramona Bacter, a Bihar megyei tanfelügyelőség szóvivője. Unterlender Ella, a nagyváradi Ady Endre középiskola matematikatanárnője a vizsgát követően kérdésünkre elmondta: a feladatok „jó közepes kategóriájúak”, azaz teljesen hozzáférhetőek voltak, nem volt szükség bonyolult számítások elvégzésére. Átfogták az V-VIII osztály tananyagát, de alaptudásnál többet nem igényeltek. Tóth Márta, az Ady Endre Középiskola igazgatója azt hangsúlyozta ki: a feladatok a fokozatosságra épültek, az elsők mindenképpen megoldhatóak voltak. Az általunk megkérdezett diákok véleménye viszont eltérő volt: egyesek elmondták, hogy könnyebb volt, mint amire számítottak, mások nehéznek találták főleg az utolsó feladatokat. „Könnyű volt, csak kellett volna tanulni” - jelentette ki egyikük. Mindenesetre az Ady Endre Középiskolában szinte minden diák a két óra elteltével jött ki a vizsgateremből, nagyon kevesen fejezték be hamarabb a feladatokat. Ebben a középiskolában egyébként ma sem hiányzott senki, tudtuk meg. Mint már közzétettük, az eredményeket pénteken, legkésőbb 14 óráig teszik közzé, s ugyanaznap 14 és 18 óra között adhatók le az óvások. Ezek elbírálása szombaton és vasárnap lesz, s a végső eredményeket június 27-én, hétfőn függesztik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!