Bál a Savoyban: a Kolozsvári Magyar Opera vendégjátéka

Bál a Savoyban: a Kolozsvári Magyar Opera vendégjátéka
Április 12-én, csütörtökön 18 órától a Kolozsvári Magyar Opera társulata vendégszerepel a Szigligeti Színházban a Bál a Savoyban című előadással.

 

Ábrahám Pál méltán világsikert aratott operettje egy szerelmi történet, sok humorral, komikummal tálalt félreértéssel, bonyodalommal. Jegyek a színház pénztáránál válthatók keddtől péntekig 9-17 óra között és egy órával az előadások előtt.

Az operett cselekménye Nizzában játszódik. Most érkezett haza nászútjáról a Faublas házaspár. Henry de Faublas márki és neje a szép Madeleine a kiadós mézeshetek után is irigylésre méltóan imádják egymást. Csakhogy váratlanul közbeszól a férj kissé viharos múltja La Tangolita, brazil táncosnő személyében. A márki szakításkor kitöltetlen váltót nyújtott át a művésznőnek, ami egy bármikor beváltható, éjszakai együttlétről szól. S ezt a tartozást La Tangolita a Savoy Hotel nagyszabású bálján óhajtja beváltani. Madeleine – megsejtve a dolgot – ugyancsak megjelenik a szóban forgó bálon, méghozzá könnyűvérű csábnő formájában. S hogy még nagyobb legyen a bonyodalom, a szerelmi kavarodásba keveredik Daisy Parker, Madeleine Amerikából érkezett unokahúga, aki mellesleg inkognitóban sikeres zeneszerző, valamint a márki barátja, Musztafa bej, a párizsi török nagykövetség attaséja.

Címkék: ,