Bajnokok a nagyifjúsági pólósok!

A Bukarestben megrendezett tornán a váradi vízilabdazók minden ellenfelüket legyőzve lettek bajnokok. Fotó: Facebook
A Bukarestben megrendezett tornán a váradi vízilabdazók minden ellenfelüket legyőzve lettek bajnokok. Fotó: Facebook
Bukarestben a nagyifjúsági fiúvízilabda csapatok második tornájával véget ért a 2015/2016. évi bajnokság, amelyen a Nagyváradi Crişul Sportklub együttese megérdemelten diadalmaskodott.

A március 25-27. között lebonyolított befejező tornán a Nagyváradi Crişul ifjúsági vízilabdázói (edző: Eugen Băjenaru) mind az öt mérkőzésüket megnyerve aranyérmet, illetve bajnoki címet szereztek! A váradi legénység végig jól és eredményesen játszott, s az alábbi eredményeik születtek: a Bukaresti Dinamo ellen 9–4-re, a Bukaresti Steaua ellen 6–5-re, a Bukaresti Triumf ellen 11–7-re, a Bukaresti 1. Számu ISK ellen 15–6-ra–, a Kolozsvári Viitorul ellen pedig 20–2-re győztek. A bajnokság végeredménye: 1. Nagyváradi Crişul 28, Bukaresti Dinamo 24, 3. Bukaresti Triumf 16, 4. Bukaresti Steaua 14, 5. Bukaresti 1. Számú ISK 6 ponttal, 6. Kolozsvári Viitorul pont nélkül.

Nagy volt a tét

„A csapat minden játékosa dicséretet érdemel, az egész sorozatban végig nagyszerűen teljesítettek – mondta a tegnap délelőtti sajtótájékoztatón Eugen Băjenaru edző. – Nagy volt a tét és ugyanakkor fontosnak tartom, hogy a fiúk a Szuperligában edződtek és gyűjtötték a tapasztalatokat”. A Crişulban a következő játékosok kaptak helyet: Raul Gavriş, Şerban Abrudan – kapusok, Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Seichei, Szabó István, Cristian Drăghici, Aron Pop, Gui Zalán, Antonio Alexandrescu, Cristian Dobre, Andrei Podină, Şerban Mureşan, Czirják Kristóf, Gábor Norbert – mezőnyjátékosok.

Szántó Sándor