Bajnokhoz illő idényrajt

Bajnokhoz illő idényrajt
Négy gólt rúgott Ploieştien a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR az újonc CS Otopeni csapatának, és az első forduló után átvette a vezetést az I. Liga táblázatában.

Ioan Andone legénysége egyébként remekül kezdett, és Trică révén – akit a központi lapok cserejátékosként emlegettek a vasárnap esti mérkőzés előtt – már a 10. percben vezetést szerzett: a „veterán” középpályás 6 méterről kapásból lőtte a labdát a bolgár ifi válogatott Ilko Pigov kapujába. Ezután is a kolozsváriak voltak az urak a pályán, a szünet előtt pedig a román ifi válogatott, eddig mellőzött Ciprian Deac növelte kettőre a CFR előnyét.

A fordulás után kicsit alábbhagyott Andone legénységének lendülete, ezt viszont nem tudta kihasználni a hazai együttes. Veszélyesebb helyzetei csak akkor akadtak a délieknek, mikor a kolozsváriak kapusa, Stăncioiu hibázott – akkor többnyire kiejtette a labdát a kezéből, de szerencsére csapattársa elé pattant a laszti.

A 61. percben csereként beállt Dubarbier egy perccel később egy ziccert kihasználva meghálálva Andone bizalmát gólt szerzett, a lefújás előtt egy perccel pedig a szintén csereként beállt Fabbiani állította be a végeredményt.

Az I. Liga nyitó fordulójának eddigi mérkőzésein egyébként csak a kolozsváriak tudtak ilyen nagy különbséggel nyerni, ezzel vezeti a táblázatot.

 

Labdarúgó I. Liga, 1. forduló

CS Otopeni – Kolozsvári CFR 0–4 (0–2)

Gólszerzők: Trică (10. perc), Deac (36.), Dubarbier (62.), Fabbiani (89.)

 

Korábban:

Universitatea Craiova – Politechnica Iaşi 2–0

Brassói FC – Unirea Urziceni 1–0

FC Argeş – Temesvári FC 1–1

Gloria Buzău – Konstancai Farul 0–1

Rapid – Besztercei Gloria 3–0

Szászmedgyesi Gaz Metan – Galaci Oţelul 2–2

 

Később

Pandurii Tg. Jiu – Dinamo

 

Július 30–án, 20.30 órától

CS Vaslui – Steaua (Antena 1).