Bafolse: argentin vendégek Nagyváradon

Bafolse: argentin vendégek Nagyváradon
© A Szigligeti Színház Szigligeti Nyári Esték elnevezésű eseménye keretében fog fellépni az Argentínából érkező Bafolse Együttes
Első alkalommal vendégszerepel hazánkban az argentin Ballet Folklorico Latinoamericano Santiago del Estero, a Bafolse. Az együttes tradicionális dél-amerikai táncokból összeállított műsorát a Szigligeti Nyári Esték keretében augusztus 15-én, hétfőn 20 órától láthatja a közönség a Nagyváradi Vár szabadtéri színpadán.


Augusztusban különleges vendégeket fogad a Szigligeti Színház: a várszínpadon lép fel ugyanis az Argentínából érkező Bafolse Együttes, amelynek missziója az argentin hagyományos tánckultúra népszerűsítése. A nemzetközi elismerésnek örvendő csapat az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és több Európai ország után először vendégeskedik Nagyváradon. A Debreceni Virágkarnevál szervezőivel együttműködésben sorra kerülő nagyszabású előadásban csaknem harminc művész, köztük profi táncosok és zenészek lépnek fel. A latin-amerikai hangulatú produkcióra augusztus 15-én, hétfőn, 20 órától kerül sor.

A Szigligeti Nyári Esték előadásaira jegyek a színház jegypénztárában (nyitva keddtől péntekig 14–19 óra között), online, a www.biletmaster.ro oldalon, valamint a szabad helye függvényében, az előadások előtt egy órával a helyszínen is kaphatók. Rossz idő esetén az előadásra a Szigligeti Színház nagytermében kerül sor.

Július 30. és szeptember 2. között zajlik a Szigligeti Színház Szigligeti Nyári Esték elnevezésű eseménye, amelynek idén először a Nagyváradi Vár szabadtéri színpada ad otthont. A színes műsorkínálatban tánc, zene és színház egyaránt helyet kapott, a játékrend összeállításában pedig a szervezők célja, hogy az országos és nemzetközi elismertségnek örvendő vendégművészek mellett a helyi tehetségeknek is megmutatkozási lehetőséget biztosítsanak.