Bădălău: ,,világos, hogy egyiküknek mennie kell”

Niculae Bădălău, a Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnöke
Niculae Bădălău, a Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnöke
Konfliktushelyzet alakult ki Carmen Dan belügyminiszter és Mihai Tudose kormányfő között, “világos, hogy egyiküknek mennie kell” – véli a Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnöke, Niculae Bădălău.


Egy vasárnap esti televíziós műsorban Bădălău hangsúlyozta, a párt végrehajtó bizottságának hétfői ülésén megoldást kell találni a Tudose és Dan közötti nyílt konfliktus kiváltotta helyzetre. “Világos, hogy egyiküknek mennie kell” – fogalmazott.

A PSD ügyvezető elnöke ugyanakkor kifejtette, szerinte Liviu Dragnea pártelnök nem fogja kezdeményezni, hogy vonják meg a politikai támogatást a miniszterelnöktől. “Két héttel ezelőtt Dragnea elnök azt mondta, elégedett Mihai Tudose kormányfői tevékenységével. (…) Tisztségbe iktatásakor kételkedtem Tudoséban, azóta azonban megváltozott az álláspontom, munkája és a kormány 2017-es eredményei bebizonyították, hogy jó miniszterelnök. (…) Lesz egy nagy problémánk, ha megvonjuk a politikai támogatást Tudosétól, hiszen az államfő nyilvánosan bejelentette, hogy harmadszorra nem fogja kinevezni a PSD miniszterelnök-jelöltjét. (…) Úgy gondolom, vagyunk annyira érettek és bölcsek, hogy nem követjük el ezt a hibát, és megtaláljuk majd a középutat, hogy a párt alapszabályának betartásával folytassuk sikeres kormányzásunkat” – mondta.

Niculae Bădălău ama meggyőződésének is hangot adott, hogy nincs konfliktus Liviu Dragnea és Mihai Tudose között. “A belügyminisztérium keretében történt szörnyűségek kiváltotta Tudose-Dan-konfliktust a média Tudose-Dragnea-konfliktusként állítja be, holott ez nem igaz, mert Dragnea pártelnöknek egyetlen nyilvános állásfoglalása sem volt eddig a téma kapcsán. Meg vagyok győződve, hogy tárgyalnak. Én nem láttam semmiféle konfliktust Tudose és Dragnea között” – mondta a PSD ügyvezető elnöke.

www.agerpres.ro