Bacău megye: Öten megsérültek, egy férfit lábon lőttek, miután felgyújtotta saját házát

Bacău megye: Öten megsérültek, egy férfit lábon lőttek, miután felgyújtotta saját házát
Három kiskorú (4,6,13 évesek) és két rendőr égési sebeket szenvedett, egy 39 éves férfit pedig lábon lőttek a rendőrök, miután felgyújtotta saját lakását a keddről szerdára virradó éjszakán Siret településen. Mindannyiukat a Megyei Sürgősségi Kórházba szállították.

Súlyos égési sérülései miatt a 13 éves fiút egy bukaresti klinikára küldik orvosi ellátásra. A piromániás férfi elbarikádozta magát három gyermekével, majd felgyújtott néhány tárgyat a lakásában. A szomszédaik kértek segítséget az 112-es egységes segélyhívószámon. A készenléti felügyelőség csapata a községi rendőrökkel megkísérelték kimenteni az égő lakásból a kiskorúakat, azonban a férfi eltorlaszolta a nyílászárókat és csapdákat állított melléjük. A 4 és 6 éves gyerekeket végül az ablakon mentették ki, azonban a gyújtogató lángoló palackokkal dobott meg két rendőrt. Ők a kezükön és az arcukon szereztek égési sebeket. A harmadik kiskorút az apa visszatartotta, így a rendőrök kénytelenek voltak meglőni a lábát, hogy elengedje a gyermeket – mondta el az AGERPRES hírügynökségnek a Bacău Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Narcisa Butnaru.

A gyújtogatási kényszerben szenvedő férfi még nem adott magyarázatot arra, hogy miért akart meghalni a tűzben három gyermekével együtt. Az ügyben a Bacău Megyei Törvényszéki Ügyészség folytat vizsgálatot.

AGERPRES(RO – szerző: Cornel CEPARIU, editor: Karina OLTEANU, HU – szerző: CSATLOS Károly)

www.agerpres.ro