Bábszínházi beruházások

Bábszínházi beruházások
Nagyvárad – Marius Aron az Arcadia Ifjúsági- és Gyermekszínház főigazgatója az utóbbi időszak megvalósításai között örömmel említi, hogy a Zöldfa utcai homkolzatra nagy betűkkel kiírták, hogy Teatrul Arcadia Színház, amely esténként világítva hírdeti, hogy itt működik ez az intézmény.

De az egész nemrég felújított homlokzat is díszkivilágítást kapott. A felújításkor vigyázott arra, hogy az eredeti színét kapja vissza ez a patinás épület.

A beruházást a Bihar Megyei Tanács finanszírozta, de adtak pénzt az Ikarus autóbuszuk megjavítására, illetve egy másik megvásárlására is. Nagy segítséget jelent majd a vidéki kiszállásokon, ugyanis az autóbuszokkal a vidéki városokhoz községekhez tartozó falvakból is beszállíthatják a gyermekeket az előadásokra. A mozgássérültekre is gondolnak, hogy ők is bejuthassanak majd a bábszínházba, egy lift segítségével. Már megtartották a lictációt a nyílászárók cseréjére, az igazgató mindenképpen fakertes ablakokat akar, hogy hiteles maradjon az épület. Mindezek még kellemesebb környezetet biztosítank majd a nézőknek.