Babgulyás és utcabál egy kis MaMaMariával fűszerezve – remek hangulatban telt a 15. PMN utolsó előtti napja is

Babgulyás és utcabál egy kis MaMaMariával fűszerezve – remek hangulatban telt a 15. PMN utolsó előtti napja is
A finisbe érkezett a 15. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat, mely során szombaton sikerült teljesen belakni a Kossuth kertet.

A délelőtti órák a lázas készüldés jegyében teltek, hiszen míg a felnőttek épp a főzőversenyekre vagy épp portékáik bemutatására készültek, addig a gyerkőcök szalmabála várat építettek, régi idők gyerekjátékai keltek újra életre, a legkisebbeket pedig a különböző bábszínházi előadások szórakoztatták. A Kossuth kert pedig szépen lassan megtelt élettel: délre már kígyózó sorok várták a finom bogdándi bélest és a nagymajtényi strudlit, melyeket szorgos asszonykezek dagasztottak és sütöttek napestig; sorra készültek a finomabbnál finomabb bográcsosok: volt babos és bab nélküli, halas és hal nélküli, sőt vadas és vad nélküli is. Ami pedig az itókákat illeti, nos azokban sem volt hiány, hiszen a régi bor és pálinkatermelő gazdái bebizonyították: a Partium italkínálata bármelyik régióval felveheti a versenyt.

Természetesen a szombati nap sem telt el koncertek nélkül: az első fellépő a Megasztár 6 győztese, Radics Gigi volt, aki nem csak elképesztő hangjával és tehetségével káprásztatta el a közönséget, egy személyes titkot is elárult, mely szerint szoros szálak fűzik őt a Partiumhoz, ezen belül is Szatmárnémetihez. Kiderült ugyanis, hogy Gigi szerelme, aki zenekarának billentyűse is egy személyben, bizony szatmári legény. Így Gigit most már szinte “családtagnak” tekintjük és talán egyszer szó szerint is érthetjük majd, hogy szinte “hazajár” Szatmárra.

A koraeste sztárfellépői Korda Gyuri bácsi és Balázs Klári voltak, akikről be kell valljuk, de tátva maradt a szánk. Olyat tudnak ők,amit nagyon kevesen mondhatnak el a mai showbizniszben: rajongótáboruk 4 generációt foglal magába, fiatal és idős egyaránt imádja őket, ők pedig fürdenek a közönség szeretetében…és természetesen a végtelenségig hálásak érte. Ők az a páros, akik bebizonyították, hogy a régmúlt idők táncdalfesztiváljainak slágerei a 21. század színpadain is megállják a helyüket.

A szombat este a buliról szólt. A szerevzők ugyanis úgy gondolták, ne mindig csak külföldi sztárok arassák le a babérokat, ezúttal inkább egy fiatal és igencsak tehetséges szatmári banádnak biztosítottak lehetőséget arra, hogy feltegye az i-re a pontot, azaz fergeteges bulit csapasson szombat este a Kossuth kertben. A The Pheonix Sm együttes pedig élt a lehetőséggel: felcsendültek a bulisabbnál bulisabb slágerek, szóltak a saját dalok is, a közönség pedig táncolt…késő estig.