Bábel tornya a váradi Fő utcán

Bábel tornya a váradi Fő utcán
Nagyvárad – A tavalyihoz hasonlóan idén is rendhagyó hírveréssel népszerűsítik az október 27 és 31 között sorra kerülő Metrion Animációs Filmfesztivált (MAFF).

Október 27 és 31 között ötödik alkalommal szerveznek animációs filmfesztivált Nagyváradon. A Metrion Animációs Filmfesztivál (MAFF) népszerűsítését szolgálja az a faragott szobor, melyet kedd délután a sajtó jelenlétében állítottak fel a Fő utca elején és amelynek készítője a sepsiszentgyörgyi Éltes Barna szobrászművész. A faragott alkotás a Bábel tornyát szimbolizálja, ami a Metrion Egyesület és a Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület (PIHE) által szervezett filmfesztivál központi témája is egyben. Ebben a témában várják a versenyfilmek, illetve plakátok benevezését is. Németh László, a MAFF egyik szervezője a helyszínen elmondta: már most sokan neveztek be, minden valószínűséggel ösztönzőleg hatott a művészekre a fődíj, mely a versenyfilmek esetében 3000 lej, a plakátok esetében 1500 lej.

Tartalmas program

A nem hagyományos “marketing”-el kapcsolatban kifejtette: egy képzőművészeti alkotás mindig különlegességnek számít és egy pluszt ad a városnak. A járókelők is könnyebben felfigyelnek egy szoborra, ezért választották a népszerűsítés ezen formáját. A MAFF programjáról érdeklődve kiderült, hogy a megnyitóra jövőhét szerda délután kerül sor. Az öt nap alatt számos meglepetéssel készülnek a szervezők. A vetítések mellett lesznek koncertek, kulturális programok, sőt  táncoktatás is. Két helyszínen zajlanak majd az események: a Szabadság moziban és a Queens Pub-ban. A szobrot egyébként az önkormányzat beleegyezésével állították fel és november 5-ig fogja a MAFF-t népszerűsíteni.

Mészáros Tímea