„Büntetett” a Szatmárnémeti

Akárcsak a bajnoki mérkőzésen, a felsőzsolcai Avas Kupa nemzetközi férfi kézilabda–torna döntőjében is döntetlent játszott a Nagyváradi VSK–val a Szatmárnémeti Városi Sportklub csapata.

A Szatmárnémeti VSK nyerte a Felsőzsolcán rendezett Avas Kupa nemzetközi férfi kézilabda–tornát, miután a döntőben büntetőkkel verte a Nagyváradi VSK csapatát. Úgy tűnik, a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénységének nem fekszik a bihariak játéka, ugyanis akárcsak a bajnokságban, most is döntetlent játszott a két együttes. Ezúttal 28–28–as állást mutatott az eredményjelző a 60 perces játékidő végén, de a büntetőknél pontosabbak voltak a szatmáriak, és 32–31 arányban győztek.
A csoportmeccsek során egyébként a magyar másodosztályos Ózdi KC–t kilenc, míg a szintén NB1/B–ben szereplő Tatai HAC együttest egy góllal verte a VSK.
A helyszíni beszámoló szerint egyébként Palkó Jánost nagy szeretettel fogadták a borsodi településen, ugyanis a nagybányai magyar szakember hosszú évekkel ezelőtt az akkor még NB I–es (azóta megszűnt) Borsodi Bányász trénere volt. „Miskolcról Kisvárdára mentem, de azt a kirándulást megbántam – emlékezett a múltra a kiváló edző. – Azóta nem dolgoztam Magyarországon… Szatmárnémetiben már ez a harmadik szezonom, jól érzem ott magam, mert a feltételek adottak a nyugodt munkavégzéshez” – nyilatkozta az Észak–Magyarország munkatársának a szakvezető.
A torna szervezői egyébként a VSK ukrán légiósát, Jan Vizsbovszkijt választották meg az Avas Kupa idei kiírásának legtechnikásabb játékosának, a nagyváradi Georgică Cântec pedig a gólkirályi címmel térhetett haza.

Eredmények
Tatai HAC – Ózdi KC 28–27
Nagyváradi VSK – Vác 33–30
Ózdi KC – Szatmárnémeti VSK 27–36
Vác – Michalovce (szlovák) 30–27
Szatmárnémeti – Tata 28–27
Michalovce – Nagyvárad 28–29.
Az 5. helyért: Michalovce – Ózd 29–31 (16–12).
A 3. helyért: Tata – Vác 28–26 (16–14).
Az 1. helyért: Nagyvárad – Szatmárnémeti 28–28 (15–12), büntetőkkel 31–32.
Különdíjak, a legjobb kapus: Nyitrai Szabolcs (Ózdi KC). A legtechnikásabb játékos: Jan Vizsbovszkij (Szatmárnémeti). Gólkirály: Georgică Cântec (Nagyvárad).

Címkék: , ,