Büdös a tej és rothadt az alma

Szatmár megye – A kökényesdi iskola igazgatója szerint fogyasztásra alkalmatlan, amit a diákok tízóraira kapnak.

Kedd délelőtt tett bejelentést a Szatmár MegyeiFogyasztóvédelmiFelügyelőségen a KökényesdiÁltalánosIskola igazgatója, LukácsDénes.  Az igazgató már egy ideje elégedetlen az uzsonnaprogram keretében iskolájuk számára szállított termékekkel. Elmondása szerint már szóban és írásban is felhívták a szállító cég figyelmét arra, hogy a kiflit mindennap frissen kellene szállítaniuk a szerződés értelmében, de az alma minősége sem megfelelő — van ami fonnyadt, van ami meg már rodhadt —, de a bejelentésekre nem reagált az illető vállalat. ValentinBreban, a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője keddi sajtótájékoztatóján megemlítette, már több tanintézményből kaptak jelzéseket az uzsonna rossz minőségével kapcsolatban, a kökényedi iskola mellett többek között a szatmárnémetiDoamnaStanca Főgimnáziumból is.

„Egyáltalán nem vagyok elégedett az uzsonnával, amit a gyermekek kapnak” — mondta kérdésünkre LukácsDénes, a Kökényesdi ÁltalánosIskola igazgatója, aki tegnap a SzatmárMegyeiFogyasztóvédelmiFelügyelőségen panaszt tett, valamint megmutatta, hogy milyen tejet szállítottak ezúttal az iskola számára. Kedden az iskolába szállított tej csomagolása nagyon büdös volt, annak ellenére, hogy a csomagoláson feltüntetett szavatossági idő még nem járt le. Az említett tejet nem is osztották ki a gyermekeknek. Szerencsére még volt tej, amit kioszthattak a diákok között, de a kedden kapott tejeket nem fogják megkapni a nebulók — tette hozzá az igazgató, aki már egy ideje a szerződés felbontását szeretné, ám azt a helyi önkormányzat írta alá. Elmondta, a cég, amely szállítja a tejet, kiflit és almát, nem tartja be a szerződést, miszerint mindennap frissen kellene szállítania a termékeket, így a gyermekek sajnos pár napos kifliket kapnak.

Van ahol nincs gond

Ezzel szemben vannak intézményvezetők, akik elégedettek az uzsonnaprogram keretében kapott termékekkel, mint DobosCsaba is, a Mikolai GellértSándorÁltalános igazgatója, valamint SzauftmanFerenc, a szatmárnémetiIonCreangaÁltalános Iskola aligazgatója. Utóbbi elmondta, intézményükben még nem voltak ilyen gondok, ők mindig ellenőrzik a kapott uzsonnát. KallósZoltán, a SzamoskrassóiÁltalánosIskola igazgatója kérdésünkre elmondta, ő személy szerint jobban örült volna, ha egy megyénkben működő cég nyeri meg az uzsonna szállítására kiírt versenytárgyalást, ami viszont a minőséget illeti, ha voltak is apróbb gondok és jelezték a cég számára, az mindig kijavította a hibát.

Címkék: , , ,