Börtöntévé a váradi dutyiban

Börtöntévé a váradi dutyiban
Nagyvárad – Belső, zárt televíziós hálózatot avattak csütörtökön délután a nagyváradi fogvatartási intézményben, az eseményről a Ioan Ilea börtönparancsnok által aláírt sajtóközleményből szereztünk tudomást.

Gabriel Tica, a börtön szóvivője tudatta: korábban felmérést készítettek az intézményben büntetésüket töltő rabok körében, és kiderült, 93%-uk hasznosnak ítélte, hogy létrehozzanak egy ilyen rendszert az alaposabb tájékozódásuk érdekében.
Azt is megkérdezték az elítéltektől, mit látnának, hallanának szívesen a börtöntévé adásaiban, és kiderült: szinte mindenkit a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bizottság aktivitása, a termelőtevékenységek, a fegyelmi bizottság tevékenysége, a jutalomosztásokról döntő bizottság munkája érdekel a legjobban, de szinte ugyanannyian érdeklődnek a büntetőjogi újdonságok, a szociális-oktatási, nevelő tevékenységek iránt, részletezte Tica. Az első adásban Ioan Ilea börtönparancsnok köszöntötte az adást a cellákban figyelemmel kísérő elítélteket, s az említett témákban készült híranyag mellett azt is tudatta a rabokkal: az elkövetkezőkben minden csütörtökön egy nagy nézettséggel bíró órában újra jelentkezik majd a börtöntévé.