Az év színésze díj: a legjobb összefogás

Az év színésze díj: a legjobb összefogás
Miskolc – Ötödik alkalommal indítottunk szavazást az Észak által alapított: Az Év színésze díjra.

„Nagyon örülök, az elmúlt évek talán legjobb kezdeményezése ez az összefogás az Észak-Magyarország és a színház között – mondta lapunknak Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója a díj kapcsán.

– Az újság sok emberhez eljut, segít abban, hogy a nézők ki tudják fejezni a véleményüket. Nagyon jó ötletnek tartom az apró változtatást is a szavazás menetében: hogy nem színészre, hanem valamely szerepben nyújtott alakítására kell szavazni, hiszen ez reális képet fog adni, hogy a néző kit tart jónak. Maga a díj nagy segítség is az Észak részéről. Mert az, hogy én színi igazgatóként mit gondolok, mit tartok jónak, az kevésbé számít, hiszen számomra minden előadás egyformán kedves. Az újságon keresztül pedig a néző véleményét ismerhetjük meg. Nagyon várjuk a végeredményt, és bár az évadzárón lesznek más díjak is, én az Év színésze-szavazás végeredményére vagyok a legkíváncsibb.

Az újságon keresztül a nézők véleményét ismerhetjük meg.” Béres Attila

Újabb lehetőség a sikerre

Kiss László, az Észak-Magyarország főszerkesztője is fontosnak tartja az Év színésze díjat, így vall erről.

„Sok évtizedes a kötődésem a miskolci nemzetihez, mert édesanyám itt dolgozott harminc éven át, és gyerekkorom jelentős részét e falak között töltöttem. Mondhatom, hogy jobban ismerem a színházat hátulról, mint elölről – a színfalak mögötti világ nekem otthonos. Akkor tanultam meg, mit jelent valójában színésznek lenni, mennyi a lemondás, az alázat és a küszködés. A siker, az elismerés az igazi jutalom ezért, amiből valójában nem létezik túl sok, csak kevés. A díjat cégünk azért alapította, hogy tegyen egy kicsit azért, hogy egy újabb lehetőség nyíljon a sikerre, ráadásul egy olyan fórum, ahol a nézők mondanak ítéletet. Az Év színésze díj és az ahhoz kötődő szavazás azon megmozdulásaink közé tartozik, amelyre soha nem kell kapacitálni a szavazókat, és ahol nem fedeztük fel soha a legkisebb manipuláció nyomát sem. Ez egy végtelenül tisztességes verseny, amiben – s ez valóban nem közhely – minden színész nyer, hiszen amíg zajlik, egy újabb platformon téma a színház, a színjátszás maga. S mivel miskolciak vagyunk, akik büszkék az első kőszínházra, mi sem természetesebb, hogy ez a díj elsőként itt vert gyökeret. Minden évben fejlesztjük, gazdagítjuk, de az idén talán minden eddiginél jobbra sikeredett – partnerségben a megújult színházi vezetéssel.”

A közönség szeretete

Ötödik alkalommal indítottunk szavazást az Észak-Magyarország által alapított Az Év színésze díjra. A díj nem szakmai elismerés, hanem a közönség szeretetének kifejezése, amely pénzdíjjal is jár. Most is olvasóink dönthetnek tehát arról, kit illet az elismerés, annyi változtatással, hogy ezúttal a Borsod Online szavazófelületén azt is meg kell jelölni, hogy a 2015/2016-os színházi évadban nyújtott mely alakítása alapján javasolják az adott színészt az elismerésre. Várjuk szavazataikat!

– ÉM-HM –


Az Év színésze legyen…

Miskolc – Arra biztatjuk olvasóinkat, a Miskolci Nemzeti Színház nézőit: döntsenek az Észak-Magyarország díjáról.