Az új testület megváltoztatta a régi határozatát

Sepsziszentgyörgy – Nem magánosítják a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalatot, a Tega Részvénytársaságot. Erről döntött tegnapi ülésén a megyeszékhelyi tanács.

Antal Árpád polgármester már korábban is kijelentette, hogy a köztisztasági vállalat a város tulajdonában kellene maradjon, és az önkormányzatnak kellene fejlesztenie.
Az előző városvezetés és önkormányzati testület a Tega Rt. magánosításában látta a cég előrelépésének, fejlődésének a lehetőségét.
Tóth Birtan Csaba, a Tega Rt. igazgatója elmondta, akkor, abban a helyzetben úgy látták a vállalat eladása jelentethet lehetőséget a továbblépésre, hiszen a cég jelenlegi vagyonával és felszereltségével nem tudott volna részt venni a Hargita, Kovászna megyében zajló hulladékgazdálkodási programban.
A Tega Rt. 500.000 lejt költhet évente beruházásokra, ebből az összegből például csak egy takarítógép megvásárlását lehet fedezni. Mivel nincs pénz a vállalat vezetősége csak jövőben vásárolhat újabb 12 darab, félig földbe süllyeszthető szeméttárolót, mely nemcsak a város arculatán javítana, hanem jól zárható, szűk fedele által meggátolná a kukázást, a szag kiszivárgását is.