Az ügyészség emberölési kísérlet miatt vizsgálódik a kolozsvári tűzoltó kezében felrobbant doboz kapcsán

Az ügyészség emberölési kísérlet miatt vizsgálódik a kolozsvári tűzoltó kezében felrobbant doboz kapcsán
Házilag barkácsolt robbanószerkezet volt abban a dobozban, amely csütörtökön felrobbant Kolozsváron és megsebesített egy tűzoltót – derül ki az ügyben nyomozó ügyészek tájékoztatásából.

 

A Kolozs megyei ügyészség közölte, hogy az eset kapcsán emberölési kísérlet miatt in rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárás indult. A Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) egyik alkalmazottja csütörtök reggel sérült meg, amikor felrobbant egy, az autója mellett levő doboz.
A katasztrófavédelem szóvivője, Andrei Biriş elmondta, kollégájuk szolgálata lejártával hazafelé készült, amikor a közelben leparkolt autója mellett egy kis dobozt talált. Amikor hozzáért, a doboz felrobbant. Az esettel foglalkozó egészségügyi alkalmazottak tájékoztatása szerint a 31 éves tűzoltót koponya- és arcsérülésekkel ápolják a Kolozs megyei sürgősségi kórházban, állapota stabil. A komputertomográfos vizsgálat nem mutatott ki elváltozást, jelenleg szemészeti vizsgálatnak vetik alá a férfit.
A robbanó doboz ügyében több nyomozó hatóság is vizsgálódik.

www.agerpres.ro