Az RMDSZ sportcsarnokot akar

Az RMDSZ sportcsarnokot akar
Nagyvárad – Biró Rozália alpolgármesterasszony szerint Nagyváradon szükség van egy multifunkcionális, modern sportcsarnok megépítésére.

Biró Rozália Nagyvárad alpolgármestere az RMDSZ székházában tegnap tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szövetség nagyváradi helyi tanácsi frakciója több prioriotást tűzött ki az elkövetkező négy éves ciklusra. Az egyik ilyen alapvető fontosságú projekt mélygarázsok vagy parkolóházak létesítése a központi városrész kerületén. Ezekre azért van szükség, hogy a város történelmi központját le lehessen zárni az autóforgalom elől. Biró Rozália elmondta, hogy Vági László egykori helyi tanácsosnak már évek óta van egy terve, mely a Szent László tér alá képzel el egy mélygarázst. A másik városfejlesztési projekt a nagyváradi piacok modernizálása. Az őstermelők segítése érdekében a Nagypiacot és a rogériuszi piacot modern, az összes szükséges szolgáltatással és infrastruktúrával rendelkező fedett piacokká kellene átalakítani.

Műjégpályát is!

A bicikliutak kiépítését, illetve a Körös part hasznosítását nevezte meg további prioritásokként Biró Rozália, majd kitért arra, hogy a városban egy multifunkcionális, öt-hatezer férőhelyes, nemzetközi sportesemények megrendezésére alkalmas sportcsarnokot kellene építeni. Ahogy Biró Rozália alpolgármesterasszony fogalmazott, a fedett uszoda léte szinte követeli magának a sportcsarnokot. Arra a kérdésünkre, hogy a jelenlegi költségmegtakarító városvezetés alatt mekkora esélyt lát egy ilyen nagyszabású priojekt megvalósítására, Biró Rozália azt válaszolta: “az esély ötven százalék.” Az építéshez szükséges anyagi forrásokat hitelből, a magánszektorral kialakított partnerséggel vagy pályázati pénzek lehívásával lehetne előteremteni, véli az alpolgármesterasszony, aki hozzátette, hogy a Lotus Market melletti telek alkalmas helyszíne lenne egy ilyen létesítménynek. Biró Rozália kijelentette, hogy az önkormányzatnak nemcsak a profikat, de a tömegsportot is támogatnia kellene, ebben a vonatkozásban pedig a sportcsarnok mellett egy műjégpályára is szüksége lenne a váronak, tette hozzá végül.

Pap István