Az RMDSZ lépjen ki a semmiért

Az RMDSZ lépjen ki a semmiért
Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt még mintegy három hónapig vár arra, hogy az RMDSZ kilépjen a kormányból és álljon ét az ellenzékhez. Ennek fejében a PSD semmit sem ígér.

Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) több magas beosztású vezetője látogatott Nagyváradra, köztük Liviu  Dragnea a párt főtitkára is, aki a tegnapi sajtótájékoztatón  elárulta, hogy a Szociálliberális Unió (USL) helyi szervezetének megerősítése,  céljából látogatott a PSD delegáció Bihar megyébe. Dragnea kifejtette, hogy nagy hangsúlyt fognak fektetni az USL erdélyi szervezeteinek hatékony megszervezésére, mert mint mondta, a következő választásokon „a Romániáért folyó harcot Erdélyben vívják meg.”

Semmiért egészen

A továbbiakban kifejezte abbeli reményét, hogy a Bihar megyei RMDSZ példája meg fogja győzni a szövetség központi vezetését arról, hogy az RMDSZ-nek ki kell lépnie a kormányból. Mint Dragnea kifejtette, nagyon kockázatos az RMDSZ számára az, ha továbbra is támogatja ezt a kormányt, mert az emberek szemében az RMDSZ a kormány akcióinak bűnrészesévé fog válni. „Még várunk egy ideig az RMDSZ bölcs döntésére, de már nem sokáig” – fogalmazott Dragnea, később kifejtve, hogy még körülbelül két-három hónapig várnak az RMDSZ számukra kedvező döntésére. Arra a kérdésre, hogy felkínálnak-e az RMDSZ-nek valamit, vagy kielégítik-e a szövetség speciális igényeit, amennyiben ez utóbbi kilép a kormányból, Dragnea leszögezte: „Mi nem kínálunk fel semmit, és nem elégítünk ki semmit.” Sőt, további újságírói faggatózásra válaszolva Dragnea azt a feltételezést is visszautasította, hogy az RMDSZ pálfordulásáért cserébe az USL a helyhatósági válaszásokon lemondana néhány saját jelöltjéről az RMDSZ kedvéért, hogy így kompenzálják a szövetség esetleges kilépését a kormányból. Dragnea annak ellenére nem kecsegtette semmivel az RMDSZ-t, hogy kijelentette: ő személy szerint nagyon tiszteli Kiss Sándort, a szövetség Bihar megyei elnökét.

Pap István

Címkék: , ,