Az RMDSZ-el kell kivitelezni az autonómiát

Marosvásárhely – Egy, a hely sajátosságaihoz igazított autonómia lehet, hogy biztosítaná jólétünket, de ezt az RMDSZ-el közösen kell kivitelezzük, mondta Tőkés László az EFA kihelyezett ülésén mondott beszédében.

Folytatva elmondta, „több lehetőségünk van mint ezelőtt és a román testvéreink segítségét is szeretnénk kérni ez ügyben. Ugyan akkor egyenes vonalban akarjuk hozni a román parlamenttel való kapcsolatunkat”. Az autonómia érdekében való egységet fogja javasolni Markó Béla Szövetségi elnöknek, mondta kitérve a szombaton sorra kerülő találkozóval kapcsolatban. De az RMDSZ iránti kritikáját is megejtette, mondván, hogy az RMDSZ minden választási kampány alkalmával az autonómia ügyének hangoztatásával csalogatja a választókat. Minden negyedik évben zászlójukra tűzik az autonómiát és a két választási ciklus között megfeledkeznek róla, tette hozzá.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .