Az RMDSZ egy szakszervezet

Az RMDSZ egy szakszervezet
Nagyvárad- Pénteken az Ady Endre Kulturális Központban zajlott választmányi gyűlésen Kiss Sándor megyei elnök egy szakszervezethez hasonlította az RMDSZ-t.

 

Politikai tájékoztatójában Kiss Sándor megyei elnök egy olyan szakszervezethez hasonlította az RMDSZ-t, mely a jogokért, illetve azért küzd, hogy mindig egy kicsit jobb legyen, és annyit kér, amennyit a munkáltató nem szívesen adna, de azért valahogy mégis ki lehet harcolni anélkül, hogy tönkremenne a cég. Megjegyezte: már eleve nem érti, hogy miért van szükség két szakszervezetre, de azért az RMDSZ ellenzékével leült tárgyalni, azonban a beszélgetés után sem tudja, hogy az EMNP tulajdonképpen mit akar, azon kívül, hogy „szimbolikusan a kardunkba dőlünk”. Úgy fogalmazott: feladta annak reményét, hogy meg tud egyezni velük, mert ez lehetetlenség, hiszen „megfoghatatlanok, nincsenek”. Képtelenség egyezségre jutni az érintettekkel, mert nem kérnek semmit, és semmit sem akarnak másképp, mint az RMDSZ. Ha pedig ugyanazt akarják, mint ők, akkor csak a Szövetség helyébe akarnak lépni, ha viszont így van, ezt az jelenti, hogy az RMDSZ jól teszi a dolgát.

Sikeres választás

Választási értékelőjében Kiss Sándor azon meggyőződésének adott hangot: annak isszák most a levét, hogy másfél éve nem léptek ki a kormányból. A parlamenti választásokat viszont sikeresnek ítélte meg az RMDSZ Bihar megyei szervezete szempontjából, hiszen Biró Rozália szenátor, illetve Szabó Ödön és Cseke Attila képviselők személyében a legerősebb és legjobb gárdát küldték Bukarestbe. A megyei RMDSZ elnök ugyanakkor arra kérte a választmány tagjait: bízzanak a vezetőikben, ne bántsák őket, az elkövetkezendő időszak elsőrendű prioritásának pedig az azért való küzdelmet nevezte, hogy Nagyvárad régióközpont legyen.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,