Az RMDSZ adta le elsőnek a jelöltek névsorát

Marosvásárhely – Az RMDSZ volt az első Maros megyei politikai szervezet amely leadta a tanácsos-jelöltek névsorát a Megyei Központi Választási Irodánál (MKVI).

Dr. Kelemen Attila a Szövetség Maros megyei elnöke, hétfőn tizenegy órakor adta le a negyvenhárom megyei tanácsos-jelöltet tartalmazó névsort és ezzel együtt a Lokodi Edit Emőke jelölését a Megyei Tanács elnöki tisztségére.

 

A Magyar Polgári Párt továbbra sem indít polgármester-jelöltet viszont kedden benyújtsák a MKVI-hoz Tőkés András Megyei Tanács elnöki tisztségre való jelölését.

 

A pénteken késő estig tartó megbeszélés alkalmával az RMDSZ és az MPP megyei képviselőinek sikerült megegyezniük abban, hogy nem folytatnak negatív kampányt egymás ellen, kölcsönösen elismerik egymás politikai jogosultságát, a szavazatok védelmében és a választási csalások kivédése érdekében együttműködnek a szavazatok számlálásában, és kilátásba helyezték az önkormányzati képviselők együttműködését a választásokat kővetően viszont az RMDSZ visszautasította azt, hogy léptesse vissza megyei tanácselnök jelöltjét az MPP jelöltje javára.

„Sajnáljuk, hogy az RMDSZ nem vette fontolóra a kölcsönös támogatás lehetőségét”, nyilatkozta Kiss István az MPP marosvásárhelyi szervezetének elnöke.