Az osztályteremben önkielégítést végző vallástanár tanítványainak osztályfőnökét is kivizsgálják

Az osztályteremben önkielégítést végző vallástanár tanítványainak osztályfőnökét is kivizsgálják
A nyilvánosan maszturbáló vallástanár ügyében érintett diákok osztályfőnökének kivizsgálását és – amennyiben vétkesnek találják – a megbüntetését kérte a Szeben megyei iskolai szakszervezet vezetője, Teodor Dumitru Fîrţonea.

A szakszervezeti vezető úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek: az esetet súlyosbítja, hogy kiskorúak voltak a történtek szemtanúi, akik az elmondottak szerint szóltak az ügyről az osztályfőnöknőnek. A vizsgálat során arra a kérdésre kell választ találni, hogy az osztályfőnök valóban tudta-e és eltitkolta-e a vallástanárról hallott információkat – szögezte le Fîrţonea.

Ugyanakkor azon véleményének is hangot adott, hogy az eset bizonyíték az okostelefonok hasznos voltára az osztálytermekben, ugyanis a maszturbáló hitoktatót egy ilyen készülékkel filmezte le egyik tanuló.

Claudia Mery Simtion, a Szeben megyei tanfelügyelőség vezetője azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy az általa vezetett intézmény vizsgálóbizottsága a helyszínen, Kiskapuson vizsgálja ki az ügyet.

A vallástanár, akiről videó jelent meg az interneten, amely tanúsága szerint az osztályteremben önkielégítést végez, a film nyilvánosságra kerülése után lemondott tanári állásáról. Ha az erdélyi metropólia vétkesnek minősíti, úgy a papi hivatásától is meg kell válnia.

Az ügyben Laurenţiu Streza erdélyi metropolita is megszólalt. Streza azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy az egyházon belül is kivizsgálás indult a vallástanár ügyében, akit tanítványa azzal vádol, hogy maszturbált az iskolában. ‘Ma (pénteken – sz.m.) értesített a minisztérium. A tanár-papnak viselnie kell a következményeket, ha valóban vétkes. Ez felfoghatatlan’ – mondta a metropolita.

Az ügyben a tanfelügyelőségen és az erdélyi metropólián kívül a rendőrség és a medgyesi törvényszéki ügyészség is vizsgálatba kezdett.

www.agerpres.ro

Címkék: ,