Az ősz színei – gyerekek kiállítása Kiskerekiben

Az ősz színei – gyerekek kiállítása Kiskerekiben
Bihar megye – Az őszi csodás színkavalkád adta az ötletét annak a kiállításnak, amit a kiskereki iskola tanítónője, Boros Etelka szervezett a helyi iskola tornatermében.

Ha tetszik, ha nem, tudomásul kell venni, hogy bármennyire is oly annyira sokszor lehangol (nem mindenkit), de „ itt van az ősz, itt van újra…” Egyesek szerint az őszi homály és szürkület  az ember fiában is beindítja a medve effektust – jó lenne téli álommal átvészelni a nem szeretem időt, és majd a simogató tavaszi lágy szellővel folytatni az életet. Mások viszont éppen azt a csodát  veszik észre a lassan téli álomra készülő természetben, amit semmi sem képes úgy megteremteni, mint éppen az ősz. Ha tavasszal a zöld seregnyi árnyalata nyugtatta és vidámította szívünket, most, ősszel harsogó csodával tárul elénk az a színkavalkád, amiben nem győzünk csodálkozni.

Szorgos készülődés

Ez a csodás színkavalkád adta az ötletét annak az őszi kiállításnak, amit a kiskereki iskola tanítónője, Boros Etelka  szervezett a helyi iskola tornatermében. Ezen a kiállításon vettek részt az asszonyvásári óvodások is Székely Éva  és Lupşa Amália  óvónők vezetésével. Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy szinte magunk előtt lássuk azt a szorgos ragasztást, rajzolást, vágást, egyszóval készülődést, ami megelőzte a kiállítást. Napokkal az események előtt lázban égtek a kicsik és még kisebbek az igyekezettől, hogy minél szebbé  sikeredjenek a nagy „műalkotások”. Alulírott tanúsíthatom ezt a nagy igyekezetet, mely az óvónénikre is átragadva hazakísérte őket, hogy otthon is az előkészületek foglalkoztassák őket.

Csodás természet

Aztán elérkezett a nagy nap. Előállt az iskolabusz, és az „ifjú művészek„ elindultak, hogy részesei legyenek a jól végzett munka gyümölcseinek (dícséret, díjak, jutalmak). Szemlélve a kiállított alkotásokat a szemlélőkben egyre csak erősödött a csodálat a természet iránt, amely nem csak a kinti világot festette ezernyi színűre, hanem a gyermeki munkák által az emberi–gyermeki lelket is fogékonnyá tette e varázslat  befogadására, megélésére, és megörökítésére.