Az önkéntesek gáláját rendezték meg a városházán

A díjátadást követően csoportkép is készült főszerepben az idei díjazottakkal
A díjátadást követően csoportkép is készült főszerepben az idei díjazottakkal
Csütörtök este a nagyváradi városháza nagytermében szervezte meg a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) a VI. Önkéntesek Gáláját, amelyen átadták a Legjobb Önkéntesnek járó elismeréseket: 13 szervezet önkénteseit díjazták.

Az idei gálán közel százan vettek részt, önkéntes szervezetek, közintézmények, vállalatok képviselői. A megjelenteket Ariana Moş, a DAS Oradea igazgatója köszöntötte, kiemelve az önkénteskedés fontosságát és értékét, rámutatva egyben arra, hogy az önkéntes erőfeszítéseinek elismerése a társadalom megkerülhetetlen feladata. Az önkéntesek a társadalmi felelősség példaképei, olyan személyek, akiket méltók arra, hogy példájukat kövessük – tette hozzá az igazgatónő. Florin Birta alpolgármester köszönetét fejezte ki mindazért, amit a szervezetek a városért, annak lakosaiért tesznek. Ionel Vila, a szociális ügyek hivatalának egyik elindítója szólalt fel a továbbiakban, rávilágítva arra, hogy az emberek azok, akik megoldják a nehéz helyzetet, és ezt felismerve segítenünk kell egymáson. A díjak átadása előtt röviden ismertették azt a projektet is, amelyet Laurenţiu Chiana helyi tanácsos kezdeményezett, és amely keretén belül a városházán található Önkéntesek Ablakánál (Ghişeul Vountarului) olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szeretnének tenni valamit a közösség érdekében.

A díjazottak

A gálán 13 szervezet önkénteseit díjazták: Nichole Ann Carr (Hospice Emanuel Alapítvány), Bai Brigitta (Alsterdorf Román-Német Egyesület), Florina Vlad (Down Oradea), Cristiana Frese (People to People Alapítvány), Mărioara Blaga (Szklerózis Multiplex Alapítvány), Cristina Monica Roşu (S.O.S Autizmus Egyesület), Elena Rătan („Amia Suflet de Copil” Alapítvány), Valeria Ciupa (Nagyváradi Nőszervezet), Franciska Carmen Chelemen (Caritas Catolica), Mihaela Claudia Roşca (Caritas Eparhial), Adriana Cosmina Duma (Kelet Európa Alapítvány), Viorica Rarok (Mallersdorfi Ferences Nővérek Közössége), Larisa Teodora Blaga (Bihar Megyei Mentőszolgálat), Cornelia Sas (Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság). Díjazták továbbá a Lions Klubot, Viorel Axintet, illetve a támogatást biztosító Celestica kereskedelmi céget is. Az „Iskola utáni iskola” program díjazottjai Teodora Codău és Diana Curtui, a Szülők Iskolája programon belül pedig Alexandru Tiba pszichológust díjazták.

János Piroska