Az olimpiára „gyúr” Stahl

Az olimpiára „gyúr” Stahl
Pénteken a tőr és férfi kard egyéni küzdelmekkel kezdődik Kijevben a vívó Európa–bajnokság, amelynek résztvevője Stahl Krisztina is.

Csütörtökön utazik a román küldöttség Kijevben, ahol a felnőtt vívók Európa–bajnokságát fogják rendezni. Romániát képviseli majd Stahl Krisztna is. A Bukaresti Steaua szatmárnémeti tőrvívója a csapattal megismételné négy évvel ezelőtti teljesítményét, a koppenhágai kontinenstornán ugyanis a dobogó legfelső fokára állhatott Románia női tőrvívócsapata.

„Szeretnénk az első nyolcba végezni, de remélem az egyéni viadalokban is jól tudok teljesíteni” – mondta Stahl, akinek ez lesz az utolsó nagy versenye a pekingi nyári olimpiai játékok előtt. „Fel lehet fogni a kijevi versenyt melegítésként az olimpiára” – folytatta a sportoló. A kijevi versenyen egyébként részt vesz majd a férfi tőrvívók mezőnyében a râmnicu vâlcea–i Virgil Sălişcanu is, aki több évig a Szatmárnémeti Olimpiai Központban készült Lengyel Éva edző felügyelete alatt. A program szerint egyébként az Eb július 4–én a női tőr és férfi kard egyéni küzdelmekkel kezdődik.