Az izraeli turisták taxisofőrje: A vendégeket minden ok nélkül megverték a csendőrök

Akt.:
Az izraeli turisták taxisofőrje: A vendégeket minden ok nélkül megverték a csendőrök
A csendőrök augusztus 10-én este megállították a gépkocsit, és minden ok nélkül, ököllel és gumibottal ütni kezdték a vendégeket és őt – állítja Valeriu Ionuţ Rădulescu, az izraeli turistákat szállító taxi sofőrje, aki megjelent csütörtökön a katonai ügyészségen, hogy tanúskodjon az incidens kapcsán indított kivizsgálásban.

‘Egy szállodából egy klubba vittem a vendégeket, amikor megállítottak a csendőrök, és minden ok nélkül ütni kezdtek. (…) Megállítottak és megvertek (…), pedig semmi közünk nem volt az eseményekhez. Hiába kiabálták az izraeliek, hogy ők turisták, én meg azt, hogy taxisofőr vagyok, csak ütöttek. (…) Kirángattak az autóból, megbilincseltek, és úgy is ütöttek. (…) Amikor rájöttek, hogy tévedtek, elengedtek. (…) Nekem eltörött az alkarom. 42 napig lesz gipszben, amíg nem tudok dolgozni’ – nyilatkozta a sofőr az újságíróknak.

Az ügyészség közleménye szerint in rem eljárás indult az ügyben jogsértő magatartás, hatalommal való visszaélés és hivatali gondatlanság miatt. Az idézett forrás szerint eddig több mint 200 feljelentést regisztráltak.

Izrael bukaresti nagykövetsége hétfőn jelentette be, hogy négy izraeli turista is a csendőrök brutalitásának áldozatává vált pénteken. ‘A rendelkezésre álló adatok szerint a turisták péntek este a szállodából egy vendéglőbe tartottak egy taxival,(…) amikor megállították őket, kirángatták az autóból és annak ellenére, hogy felmutatták idegen útlevelüket és mondták, hogy semmi közük sincs az eseményekhez, megverték őket’ – írta a nagykövetség közleményében

www.agerpres.ro