Ellenőrzések

2021.07.13. 08:47

Átfogó közúti ellenőrzések zajlottak

Fotó: Rendőrség

Szigorú ellenőrzéseket tartott múlt pénteken a 19-es és 79-es jelzésű országutakon a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, együttműködve a Szatmár és Arad megyei kapitányságokkal. A 19-es jelzésű úton tartott ellenőrzések során 42 büntetést osztottak ki, összesen 18.850 lej értékben, ebből 29 alkalommal gyorshajtás miatt. Elvettek továbbá hét jogosítványt is, egyet gyorshajtásért, négyet szabálytalan előzésért és kettőt ittas vezetésért. A 79-es jelzésű országúton 28 büntetést adtak, összesen 12.040 lej értékben, ebből 13-at gyorshajtás miatt, hármat a biztonsági öv használatának elmulasztásáért és 12-t egyéb okokért. Négy jogosítványt vettek el, kettőt szabálytalan előzésért, egyet ittas vezetésért és egyet vasúti sínen való szabálytalan átkelésért.

Ezen kívül július 9-én és 10-én Bihar megye más útjain is tartottak ellenőrzéseket, 48 óra alatt 359 büntetést osztottak ki, összesen 160.390 lej értékben. Elvettek 60 jogosítványt és hat forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 231 büntetést osztottak ki, 50-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 11-et ittas vezetésért, nyolcat szabálytalan előzésért és 59-et egyéb kihágásokért.

Borzon (Borz) szombaton dél körül egy 47 éves nagyszalontai férfi egy személyautót vezetett, majd az útszéli korlátnak ütközött. Személyi sérülés nem történt. A férfi elutasította a légalkoholszintmérést. Eljárás indult ellene.

Tótiban (Tăuteu) szombat délután egy 33 éves férfi jogosítvány nélkül vezetett egy motort. Bár jogosítványa más kategóriában volt, de motorra való nem. Eljárás indult ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában