Az István, a király a Partiumi Magyar Napokon

Az István, a király a Partiumi Magyar Napokon
Ha augusztus, akkor államalapítás. Ha államalapítás, akkor István, a király – Ünnepeljük együtt augusztus 20-án este fél 9-től Szent István király napját a legendás rockopera koncertváltozatával.

István a király. A Szörényi – Bródy klasszikus, amit mindenkinek látnia kell. Egy rockopera, aminek hallatán összeszorul a szívünk és egy kicsit a torkunk is, aminek a betétdalait kívülről tudjuk. A jó és a rossz hatalmi csatározása, egy történet, ami minden magyar történelme, ez a Partiumi Magyar Napok nagy izgalommal várt előadása, amely első ízben lesz látható-hallható szatmári színpadon. A mátészalkai Talán Teátrum ezúttal a híres rockopera koncertváltozatával érkezik a jubiláló Partiumi Magyar Napokra, hogy a Boldizsár Miklós: Ezredforduló című drámája alapján, az erdélyi születésű Buzogány Béla rendezésében és a 40 fős kórus előadásában felcsendülő dalok a lelkekig hatoljanak.

A Partiumi Magyar Napok szervezői ezzel az előadással szeretnének tisztelegni Szent István király emléke előtt és nem utolsó sorban a szatmári magyarság régi álmát váltják most valóra. Ünnepeljük hát együtt a magyar államalapítást augusztus 20-án este fél 9-től a legendás rockopera koncertváltozatával a szatmárnémeti új főtéren felállított Autonet színpadon!