Az iskolarádió felújítására gyűjtenek

Az iskolarádió felújítására gyűjtenek
Szatmárnémeti — Az összes koszorú elkelt a tegnapi Adventi bazárban, amit a Református Gimnázium diákjai rendeztek. A bevételből az iskolarádiót szeretnék felújítani. 

A Református Gimnázium tanárainak és diákjainak körében ünnepi hangulatot varázsolt a tegnap nagyszünetben megrendezett Adventi Bazár, melyet a Református Gimnázium diákjai szerveztek. A bazár hangulatát halk karácsonyi zenével tették még emelkedettebbé a szervező diákok.

Az eladott díszek árából az iskola rádióját szeretnék korszerűsíteni a diákok. A bazárban nagyrészt koszorút lehetett vásárolni, de voltak kopogtatók és asztali díszek is, melyet az iskola diákjai közösen készítettek. A koszorúk és az asztali díszek ára 10 lej volt, a kopogtatóké pedig 5 lej.

A nagyszünet ideje alatt az iskola tanárai és diákjai sorra elkapkodták az összes díszt. A nagy keresletre való tekintettel a jövő hét folyamán is rendeznek egy hasonlót. A tegnap eladott díszek ára a rádió hangszóróira biztosan elég lesz. „Nem is reméltük, hogy ilyen sikeres lesz az akció” — mondta el lapunknak Zaharia Gabriella, az isokla egyik diákja.

Az Adventi Bazárban árusíott díszeket főleg az iskola ötödikes, hatodikos diákjai készítették, de természetesen a nagyobb, középiskolás diákok is kivették a részüket az akcióból.

A koszorúkészítéshez szükséges alapanyagok nagy részét az iskola diákpresbitáriuma biztosította — magyarázta lapunknak Zaharia Gabriella.