ERDON Országos hírek

2008.06.25. 15:29

Ne engedj teret a kábítószernek

<p>Idén 20 éve az ENSZ kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni konferenciáján deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására, a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség.</p>

Azóta tartják meg ezen a napon a Drogfogyasztás és –kereskedelem Elleni Harc Világnapját. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és a UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja arra, hogy megtartsák ezt a napot. Az idei Világnap üzenete: „A drogok irányítják az életed? A Te életed. A Te közösséged. Ne engedj teret a kábítószernek!”. Az egészségügyi szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a drogkérdés megoldása egy összefogó közösséget követel meg, de minden drogfogyasztónak elsősorban saját magával kell megküzdenie a siker érdekében.

A drogfogyasztók számát a világon 200 millióra becsülik. Európában elsősorban kannabiszt fogasztanak, de jelentősen nőtt az utóbbi években a kokain és a heroin fogyasztók száma is. Kelet-Európa országai már nem csak tranzitországok, hanem elosztók is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!