Az IE napja az ERA Parkban!

Az IE napja az ERA Parkban!
Román népviselet, tündéri palacsinták és főzőműhely gyerekeknek.

Vedd fel ie blúzodat és gyere ünnepelni! Június 24-én, pénteken, éppen Szent Iván napján az ERA Park bevásárlóközpont meghív minden váradit az ie napjára, sok eseménnyel és vidámsággal.

A móka 17 órakor kezdődik a kereskedelmi komplexum kupolája alatt, az ERA kabalája vezette főzőműhellyel, ahol a kicsik megtanulnak tündéri palacsintát készíteni a Radu’s Pub & Grill étterem segítségével.

Fél órával később, ugyanott, a központ képviselői 600 szelet almás pitét osztanak ki az ERA ügyfelei között. Majd 18,30 órától meghívják a kíváncsiakat Adela Rusu AFIAP és Ovi D. Pop AFIAP tematikus fotókiállítására, melynek címe A hozományláda kincsei.
Autentikus román népviselet bemutatót tartanak 19 órától. A kollekció minden darabja több mint 80 éves, de vannak 100 évesnél régebbi darabok is. Mindegyiket egy-egy történettel együtt mutatják be, a nézők sok mindent megtudhatnak a viselet típusáról, a tájegységről, ahonnan származik és további érdekességeket is.

A rendezvényt művészi pillanatok teszik különlegesebbé, és aki szeretne, akár be is szerezhet hagyományos népi öltözékeket, a helyszínen megszervezett eladással egybekötött kiállításon. A rendezvény különleges meghívottai lesznek Ligia Alexandra Bodea, a Ligia Alexandra Bodea Népművészeti Múzeumtól, a Szilágy megyei Krasznajáz faluból, és a Florile Bihorului énekegyüttes.

Szeretettel várjuk Önöket!

Címkék: ,