Az idén nincs rá fedezet

Az idén nincs rá fedezet
Szatmárnémeti — 18 buszt sűrgősen ki kellene cserélni — mondta el szerkesztőségünknek Simon József, a Transurban igazgatója.

Jelenleg 49 autóbusszal rendelkezik a Transurban. Tíz darab van a kicsi fehér buszokból, melyeknek az idén jár le a hat éves használati idejük. A régi törvény szerint, tíz évig lehetett fogalomban egy busz, a mai előírások szerint, azonban csak hat évig.

Jelenleg 15 darab új busz közlekedik Szatmárnémetiben, melyeknek darabja meglehetősen sokba került — egyenként hat milliárd lejbe. A Transurban rendelkezik három nyolc éves cseh gyártású busszal és három felújított karosszériájú busszal, ami azt jelenti, hogy a karosszéria új, viszont a motor és a többi alkatrész a régi maradt. Akad olyan autóbusz is, amelyik már húsz éve rója az utakat. Tizennyolc busz van eléggé rossz állapotban, melyek megfelelnek ugyan a követelményeknek, mégis időszerű lenne újakkal helyettesíteni őket. Erre azonban jelenleg nincs fedezet, mivel az új buszok megvásárlása is rengeteg pénzbe került az önkormányzatnak — magyarázta Simon.