Az idén is lesz virágkarnevál

Akt.:
Ovidiu Mureşan váradi alpolgármester
Ovidiu Mureşan váradi alpolgármester
Nagyvárad- Csütörtök délben a városháza kistermében sajtótájékoztatót tartott Ovidiu Mureşan váradi alpolgármester, melynek témái az elkövetkezendő hetekben szervezendő szabadtéri események voltak.

Az előttünk álló hétvégén, szombat-vasárnap a sportcsarnok előtti téren lesznek szabadtéri koncertek, egy országos turné keretében, melyet az egyik bevásárlóközpont bonyolít le reklám céllal, a váradi önkormányzatra pedig a logisztikai rész hárul. Eugen Mocanu, a felelős bukaresti esemény szervező iroda vezetője azt emelte ki, hogy napjaink olyan elismert román előadói, illetve együttesei lépnek színpadra, mint Andra, a Connect-R, a Proconsul, a Deepcentral, Andreea Bălan, Laurenţiu Duţă, a Keo & Skizzo Skills, a Crush & Alexandra, Marius Gavrilă & DJ Jungle, valamint Alin Călinescu, a műsorvezető pedig egy ismert román tévés személyiség, Cătălin Măruţă lesz. Mindkét nap 17 órától három szakács főz, bevonva az érdeklődőket is, a koncertek 19 órától kezdődnek és 23 óráig tartanak, de hogy kik, mikor és milyen sorrendben énekelnek, az egyelőre meglepetés. Több ezer fős közönségre számítanak, és azért választották ezt a helyszínt, mert közel van a szervező szupermarkethez, nincs annyira periférián, és a forgalmat sem zavarja nagyon.

Egyéb rendezvények

Ovidiu Mureşan váradi alpolgármester egyéb olyan rendezvényeket ismertetett, melyeknek az önkormányzat társszervezője lesz az elkövetkezendő hetekben. Arra hívta fel a figyelmet: ezen a hétvégén a Körösvidéki Múzeummal közösen a népi mesterek vására kerül megrendezésre a Rhédey-kertben, immár XX. alkalommal. Augusztus 2-4. között egy váradi cég szervez sörfesztivált a December 1. parkban, augusztus 6-án a Rockfilharmónia Alapítvány lebonyolítja hagyományos békekoncertjét a római katolikus Püspöki Palota kertjében. Augusztus 21-én nem marad el a virágkocsik felvonulása a Nyitott ablak Európára elnevezésű esemény keretében: a debreceni önkormányzattal közösen zajló rendezvény egy román és egy magyar együttes fellépésével zárul majd.

Ciucur Losonczi Antonius